Höst

Jag kände det i magen när jag vaknade idag och tittade ut genom fönstret. Ni vet när man ser att solen skiner men man vet att det inte alls är varmt ute. Och mycket riktigt, det vara bara 8 grader när jag gick upp. Äntligen...
Jag vet att det är nästintill en dödssynd att längta till hösten, men jag har alltid gillat hösten bäst av alla årstider. Jag mår som bäst när det är höst.
Ett lugn infinner sig och man kan luta sig tillbaka och betracka sommaren som varit. Varva ner efter en ofta hektisk sommar där allt går ut på att hinna träffa alla du lovat träffa, ha så maximalt roligt som det bara går, och gud förbjude om sommaren skulle regna bort.
All denna soltid som går förlorad...för hur skulle det se ut om man kom tillbaka från semestern och såg ut som om man tillbringat fyra veckor instängd i en garderob långt bort från solens strålar.
Man ska grilla, bada, festa, besöka Gottland, Öland och västkusten.
Du som är singel och under trettio ska även hinna med Båstad, Halmstad, Visby, gärna midsommar i någon av sveriges skärgårdar tillsammans med dina glada, roliga och otroligt "inne"- vänner. Och sist men inte mist ska du även safe'a upp en solsemester ifall eventuell solbrist skulle uppstå.
Ni barn familjer ska hinna med att tillbringa tid på landet, i båten, träffa farmor & farfar mormor & morfar och tillhörande släktingar kring dem. Föräldrarna ska helst hinna med lite "egentid" , bygga den där altanen som man inte hann med förra året samt andra projekt som man inte hinner annars. Barnen ska även få besöka Liseberg, Gröna lund, Skansen och Kolmården så de har något kul att berätta för sina kompisar när skolan börjar. Man vill ju inte vara familjen som inte gjorde något i somras...


Så...från och med idag är det alltså höst i min värld. Det är fullt tillåtet att sitta inne och dricka te, kura ihop sig i soffan och  läsa en hel trave med böcker.
Ta en långsam promenad utmed ån och inandas den krispiga höst luften. Se de färgglada löven virvla runt utanför fönstret när du sitter inne med tända ljus och mjukisdressen på.
Jag fullkommligt älskar hösten och allt vad dem medför...
Nu är det tid att bara vara och varva ner. 
 
Så ha det gott i höstsolen och njut, för det ska jag göra...( fast innerst inne så vet jag att det är några veckor kvar till dem riktiga hösten...)

                                                       image68

Familjehelg

Tillbaka i Linköping med ytterligare en tjejmil bakom sig. Det gick inte alls som jag hade planerat, men är ganska nöjd ändå. Det var tungt som fasen att springa och rekordet som skulle slås står fortfarande obesegrat. Crap...Jag e besviken, men jag kunde visserligen tränat mer än vad jag gjort. Men men...det är lätt att vara efterklok.
Hur som helst så har helgen varit toppen och det har verkligen varit roligt och avkopplande att umgås med familjen en hel helg.
Hade en supermysig kväll i fredags med mamma, Jeppe och Lina då vi satt ute och åt kräftor. Jätte mysigt, och varmt som om man var utomlands. Man kunde knappt fatta att det är slutet av augusti. 
Lördagen tillbringade vi på stan, rännandes i butiker. Det behövdes...:)
Många pengar fattigare, mätt och skapligt trött i benen begav vi oss mot grönan. Femkampen hägrade och jag var sugen på revenge. Blev ingen framgång där heller, men jag är nöjd med min andra placering:)
Lina vann hela kalaset...grattis!
Man borde göra saker tillsammans med sin familj oftare. Jag har insett att jag är dåligt på sånt även om det finns de som är sämre. 
Jag är jätte nöjd med min helg och allas prestationer.

Tack för att ni finns
!

 skytte var vi bra på...

 drygt 24 000 anmälda...undra om alla kunde komma?

 Jag var faktiskt besviken även om man inte kan tro det här...:)


Kom ihåg...

...att packa ner springskorna!!! Ska packa ihop mina grejer för söndagen nu på en gång så inget glöms. Har en tendes att glömma vissa saker. Förra året glömde jag startbeviset och året innan det skorna. I år ska en komplett utrustning medföras:)
Och jag ska slå mitt eget personbästa. Ja det ska jag!
Två dagar kvar på jobbet till ledig helg, det ska bli skönt att va ledig. Kommer nog bli körigt både innan och under helgen.


 Focus Jenny, focus....

aahhhh....

Gött! Efter en riktigt kul helg e det dax att ta vara på sitt gym kort. Kom precis hem från WorldClass och lite uppiggande träning. Det e ju trots allt bara en vecka kvar till tjejmilen.  Jag känner pressen...
Men det ska bli så roligt att åka till Sthlm. Längtar dit, det var ju ett par veckor sen sist:)
Så på fredag bär det av, mot kungsholmen och kräft-ätning. Mums, årets första. Sen ska lördagen ägnas åt att spankulera på stan, och äta på favvo stället som vi alltid gör när det är dax för tjejmilen.
Hoppas bara att jag är tillräckligt fit för att slå mitt eget rekord. Jag håller tummarna...hårt.

Ciao for now!

Igen

Jösses! Redan fredag igen...Tiden går fort när man har roligt:) Trivs rätt gött med livet just nu. Sover gott, äter gott och har det gott:)
Så det är väl bara att trivas vidare...
Som sagt helg igen! Kalajs imorgon:)
Roligt!

Oslo rules

Jaha då var man tillbaka igen. Känns sådär efter en spontantripp till Oslo. Har haft en dunder helg,fylld till bredden av roliga händelser. Känner mig rätt slut, men otroligt nöjd.
Vi anlände till Oslo runt 22.00 i fredags, parkerade bilarna och begav oss ut på stan. Siktet inställt på en av mina absoluta favoriter...Åpenbar! The place to be...I love it!
Ett nice ställe på Aker brygge.
Där slurpade vi i oss ett gäng drinkar innan vi trillade vidare på vår runda. Det blev en del knatande hit och dit så jag blev rikligt belönad med häliga...skoskav. Piss-trisst. Men skam den som ger sig, jag ska ha mina svarta dojjor till vilket pris som helst. Nästan... Fram med tejpen:)
Kvällen slutade lyckligt, ätandes en kebab i ösregnet. Gött!
Lördagen bjöd på ytterligare trevligheter. Började dagen med lunch på TGI Friday. Ribs...bland det godaste jag vet. Lite kladdigt dock. Men det var det värt. Mums:)
Sedan väntade fest på båt. Hade ingen aning om vad jag gett mig in på så det var riktigt roligt att stiga ombord. En båt fylld med festande människor och ett par DJ's. Bästa förfesten ever!
Vi rullade runt på havets vågor ett bra tag innan vi klev i land igen för att se vad kvällen hade att erbjuda.
Det blev en del goda drinkar på Barfly innan vi begav oss till London.  
Så sjuk rolig kväll!
Sov som en stock efter det. Inte konstigt med tanke på den minst sagt intesiva dagen.
Vaknade inte en när O-E bröt loss toadörren. Helt galet. Blev lagom snopen när jag skulle på toa på natten. Kommer ut ur rummet och det ser ut som en bomb briserat inne på toan och att dörren flugit rakt ut i köket...
Det såg rätt skojjigt ut. Inte jätte roligt att gå på toa och ducha med öppen dörr:( Men men...sånt händer. Det är bara att gilla läget:)

Hur som helst var helgen toppen och jag hoppas att ni som var med mig hade lika roligt som jag!

image60


Vågen

Utmärkande för personer födda i detta tecken är deras känsla för rättvisa och harmoni. De har stort behov av kommunikation och är mycket utåtriktade.
Oftast intar de medlande, diplomatiska och sociala positioner då de eftersträvar balans, inte bara för sig själva utan också för alla andra. De avskyr all osämja och gräl.
En våg är intelligent och klartänkt, men att snabbt ta ställning är inte vågens starka sida, då han tenderar att noggrant väga både för och emot. Det viktiga för vågen är att ställningstagandet blir rätt.
Vågar har jämna temperament och är ofta charmerande och öppenhjärtiga människor.
De är livsnjutare och gillar skönhet, avkoppling, mat, dryck och sällskapsliv. Ibland kan livsnjutandet dock övergå i ren lättja. De behöver ofta bli motiverade för att få någonting gjort.

Negativa karaktärsdrag: flirtig och vankelmodig.

Positiva karaktärsdrag: behaglig, romantisk, vänlig och diplomatisk.

                        image59


Vad gör jag nu?

Vad tråkigt det e att vara sjukskriven när man inte känner sig direkt sjuk. Har "bara" ont i ryggen, det hade varit lättare om man hade feber och kunde sova bort tiden. Men nu e jag super utvilad och har kollat på typ alla filmer av värde i min lilla samling, läst klart två böcker, badat katterna och suttit en hel del på balkongen.
Nu ska jag inte klaga ver att jag mår för bra, men det e trist att vara pigg och vilja göra saker och inte riktigt kunna. Men nu börjar jag faktiskt att må bättre, inte lika ont, så på fredag är det jobbet som gäller igen:)
En kort dag, 6-14, så det ska nog inte vara några problem.

I helgen väntar en liten mini semester. Ska bli super kul.
Destination: HEMLIGT

Hoppas solen väljer att skina på oss:)

Tappa mig inte

Jag har sett ett spöke
Jag är insnöad
Öppna ögonen!
Inte lämna,
låt gå.
Hålet i hjärtat fylls med sand.
Tungt.
Innan fanns det plats för annat.
Någon klappar på min kind,
bär mig en bit,
tappar mig och går.
aj
skrubbsår i själen
plåster på ögat
när är imorgon?
 
       En annan dag kanske...                                                                                                    

image57  


                                                            

mumsfilibaba

Nu sitter vi bara och väntar på att rödvinssåsen ska koka upp:)
Sen e det dinnertime!
Strutsfilé, potatisgratäng och rödvinssås och...
Blåbärscheesecake a la Sofie!
I Love it!
Måste kila!

Visdom

Var finns den domare som dömer andra och ger dem visdom?
Ger dem envis dom?
Ger dem en vis dom?


Ett sanningen ord...som jag hört av en mycket vis man...





Fika i Lambo

Jo här sitter jag igen då. Har precis kommit hem från fika med the girls. Super mysigt! Sofie hade bakat blåbärs-cheesecake. Mums! Sofie e så huslig:)
Medan vi satt och smaskade i oss kollade vi på en massa gamla filmer från våra gamla dansföreställningar...Hur kul som helst. Vi fick oss ett och annat skratt när vi insåg hur vi egentligen såg ut:)
Man har ju fått lite distans nu så här med åldern. Haha!
Det var i alla fall riktigt roligt. Men som sagt så längtar man tillbaka lite trots allt. Man var ju ganska trött på det då, men så kul vi hade. Fick jag, skulle jag göra om det utan att tveka. Best time of my life!
Trots allt skrattande och gott fika, kändes det lite dystert när jag skulle ge mig av. Tidigare än alla andra...som vanligt. Cathrine sticker ju till Australien på söndag. Jag hade totalt glömt bort det när vi fikade, men när jag skulle gå insåg jag att vi kanske inte ses förrän i februari...snyft. Jag blev lite ledsen i ögat. Det kändes som om de här veckorna gått alldeles för fort och att man inte tagit vara på dem tillräckligt.
Men men...
Vi har ju hunnit med lite i alla fall. Fika, middag och två ute kvällar e inte fy skam:)
Sen sticker ju jag, Sofnys och Helena ( kanske flera...)till Australien och hälsar på i februari, om Cath e kvar då vill säga. Tre veckor. Det ska bli hur spännande som helst!

Hur som helst, nu ska jag ta och krypa till kojs, börjar tidigt och tänkte för en gång skull sova mer än tre timmar...
Mörka ringar under ögonen kommer så lätt krypande annars:)                                      

Jag är super glad att ni finns tjejer! Tack!

RSS 2.0
Test