Äntligen...

äntligen, äntligen. Som jag har längtat efter denna fredag! Ska bli så underbart att vara ledig i helgen. Första sovmorgonen tillsammans med älskling på evigheter känns det som.
Så imorgon vankas det scramblade ägg, bacon och te...m m m! Smarrigt!
Inget festande i helgen heller. Lite tråkigt, men mest skönt.
Har ju som sagt bränt månadens rolighetskonto, och dessutom har jag/vi hållit igång varenda helg hela oktober. Så denna helgen är det återhämtning som gäller:)

Nu ska jag till macken och hyra film med Cath...
Vi ses!



v.44


I lördags var det partaj och jäklar vilket ös det var. Jag hade en toppen kväll. Sofia och jag började kvällen lite tidigare hemma hos mig och D med ett par glas vin. Riktigt nice.
Lite sena som vanligt efter diverse hinder i vår väg knatade vi bort mot Sara där festen fortsatte.
Jätte trevligt att träffa alla gamla maxibrudar:)
Sen begav vi oss in mot stan, Sofia och jag avverkade Ågatan innan vår kväll var slut.
Söndagen var mindre rolig.
Kontoutdraget likaså...

Så veckans i-ländare är kort och gott...

v.44:  Slösa som lever inom mig och tar alla mina pengar. Samt kontokort utan alkolås.

Sengångaren

God förmiddag.
Idag är jag lite höst-långsam. Känner mig lite som en sengångare och skulle inget hellre än att krypa tillbaka ner i sängen så fort det bara går. Men i eftermiddag blir det ner på stan direkt efter jobb och träffa Anna och Sofia...tror jag i alla fall. Vi får se vad som händer.
Känner mig lite tung och vemodig i sinnet. Det var länge sedan jag kände så. Känns både jobbigt och skönt på samma gång, man vet att man lever.
Ni vet känslan när allt bara känns för bra för att vara sant, man bara väntar på att allt ska falera och man faller ner i avgrunden. Jag har mått så himla bra så himla länge och till sist tror man att man blivit lite småtokig och bara är glad hela tiden, men idag känner jag att jag är lite däven och jag tar det nästa som ett friskhetstecken.
Jag är en karikatyr av mitt sinnelag idag. Alla mina kläder är grå...
Jag smälter ihop med hösthimlens gråmelerade färg.
Men snart kommer jag att vara på topp igen. Man kan ju aldrig ha roligt om det inte är lite tråkigt ibland.
Faktum är att ibland kan det vara lite skönt att bara vältra sig i sin vemodighet och bara tycka synd om sig själv ett par timmar eller någon dag. Men det får inte bli mer för då blir man deppig på allvar.



Nu på morgonen när jag gick till jobbet var det alldeles frostigt och krispigt ute. Allt var grått, tyst, lugnt och skönt.
Det gillar jag, det passar mig idag...



Satumus...? Huh!?


Jo så kan man faktiskt också kalla dem!


En annan populär grönsak, som kanske inte alla känner till, är majorv.
Med denna hör, till skillnad från föregåenge växt, till släktet rotfrukter.


Mycket ska man höra innan öronen trillar av har jag hört. Men roligast av allt är endå när folk vänder till orden utan att de tänker på det.
Jag är själv ganska vass på det ibland. Speciellt när jag är lite stressad. Ibland blir man riktigt förvånad över grodorna som hoppar ut ur munnen på mig! Oftast blir det helt bananas...

Men men...nu är arbetsdagen slut och det är dags att packa ihop. Har verkligen varit lugnt på jobbet idag, men det beror nog mest på att det är skollov. Finns ju en del annat att pyssla med.
Kunde unna mig en mini-direktörslunch idag. Hade visserligen viktigt ärende på stan och efter det blev det lunch på Åhlens med Daniel och Robban. Riktigt smarrig vegetarisk buffé. M m m! 

Nu?
Mot gymet!!
...ha en bra dag!

God Afton!

För första gången på evigheter bloggar jag hemifrån. Internet är igång och min nya vita fina dator sitter just nu i mitt knä:)
F'cking fabulous!
Känns härligt, bara en sån enkel sak att få betala sina räkningar hemifrån i lugn och ro är ju guld.

Well well...
Helgen? Ja man kan ju säga att jag hade roligt. Kanske lite mer roligt än vad jag hade budgeterat insåg jag idag när jag med en klump i magen loggade in på min internetbank imorse. Att man aldrig lär sig. Jag ska aldrig någonsin ta med mitt bankkort ut.
Men, gjort är gjort. Ingen mer fest den här månaden:)

Kvällen var hur som helst kanon. Förfest hemma hos Sara och ett helt gäng med maxi-brudar var där. Kändes lite som en reunion för min del. Superkul att träffa alla:)
Massor snack och kul innan taxin rullade in mot stan. Tappade(!?) som vanligt bort resten av gänget, men jag och Sofia höll ihop och lyckades avverka större delen av Ågatan innan vi insåg att det kanske var dags att avvika hemåt.
Sofia pep iväg innan mig och jag passade på att inhandla mat innan hemfärd påbörjades.

Kan inte påstå att jag var speciellt katig i går morse när jag vaknade, eller vaknade och vaknade...jag somnade nog riktigt aldrig. Hur som helst är jag ganska glad att det är måndag idag.

 


Bilderna är inte kanon men man kommer inte så förbaskat långt med en mobil, men de får tala för sig själva. Tack för en härligkväll alla!
Puss♥

KaLaS

Nu ska jag och Sofia ge oss iväg på kalaj. Ha de göj;)

Varning varning!

Nu är det höst och löven ligger i drivor på marken, solen strålar och man vill bara sparka kring ibland löven:)
Men...PASS PÅ!
Det lurar faror under den vackra lockande ytan...
 
Endast hundar förstår kopplingen

Så...nu ska jag knata ner till stan och ta en fika med tjejerna, tror jag. Och hämta ut linser så jag slipper famla i blindo.
No more foureyes 8)
Önska mig lycka till...många faror lurar på vägen;)

På återseende!

Film hos Em...

Guud mååårning alla glada!
Hur mår ni idag?
Jag? Jo,tack jag mår bara bra! Känner mig absolut piggare idag än vad jag gjort tidigare i veckan, det finns hopp inför helgen:)

Igår var det mysfilmkväll hemma hos Em. Det var typ hundra år sen vi sågs så det var verkligen på tiden. Har saknat dig min vän. Jag hade jätte trevligt och det var roligt att få träffa Em´s nya lilla familj:)
Det blev massor lösgodis, nybakad kladdkaka och CocaCola, precis som förr...precis som vi alltid gjort. Myspys!
Filmvalet var...klassiskt svenskt skulle man kanske kunna säga. Det blev Änglagård, så himla nostalgiskt och massor av sommarkänslor. I Like!



Sen var det bara att hoppa upp på cykeln och bika hemåt i natten. Var så himla trött att jag knappt hade styrfart när jag cyklade, men hem kom jag i alla fall:)


...back to work


Fin fint.

Låg i sängen igår och funderade lite över vår inredning hemma och vad som saknas. Vi är ju egentligen klara men det är ju hela tiden ideér som snurrar runt i huvudet och har man bara 60 kvadrat att leka med så gäller det att tänka till.
Dök på en toppen härlig sida med massor fina tapeter, vissa ekologiska och resten miljövänligt tillverkade. Mycket bra!
Man blir bara så sugen på att tapetsera! Men...

Image
Barbara Hulanicki                                                                    

Image
Umbra 

Här är lite inspiration från Graham & Brown


...nu är det ju inte det som vi har kvar att göra. Vi ska fixa vårat badrum!
Inspiration sökes.
Vänligen kontakta mig omgående!:)




v.43


Än så länge är det bara onsdag men redan har jag gnällt sönder både mina egna och omgivningens öron. Men jag känner mig så jäkla trött. Munnen är invaderad av förkylningsblåsor och jag känner mig konstant febrig. När jag var liten fick jag alltid de här symtomen ihop med att jag var förkyld, men nu känner jag mig i alla fall inte förkyld. Och förhoppningsvis slipper jag det.
I morse övervägde jag att inte gå till jobbet, har knappt sovit något känns det som. Hittade i alla fall två panodil som jag tog innan jag gick och la mig, så jag har väl sovit bättre än nätterna innan.
Men just nu känner jag känner mig bara som en pest-smittad kvinna med talfel som lever på svältdiet...

Så veckans i-ländare är:

v. 43: Förkylningsblåsor i munnen!

GodMorgon?

Absolut inte!
Inte på topp.
Känner mig krasslig.
That´s it, mer blir det inte idag.
Jag vill ligga hemma i sängen och sova.


Eko-skjorta

Köpte en kanon fin skjorta på Gina Tricot, och det bästa av allt...
är att den var av ekologisk bomull!
Mer eko åt folket!


Närmare trettio...

Nu är det en ny vecka...igen. Tiden går så himla fort. Snart är det jul och jag är inte längre närmare tjugo utan trettio...
Shit, när man var femton trodde man att de som var tjugofem var "vuxna", men jag känner mig forfarande som femton. Jag antar att man alltid kommer att känna så, man kommer ju troligtvis alltid vara den man är och åldern är ju som sagt bara en siffra...
Annars har helgen varit kanon!
Var lite orolig innan helgen över hur jag skulle lösa hämtning av min man som varit på Ålandskryss(!) Men det löste sig bra. Det gick bussar ända till Flen så jag behövde inte åka så långt...
Han hade i alla fall haft en riktig grabbhelg, de kan de behöva:)

Kalaset i Skebokvarn var kanon. En riktigt trevlig kväll!
Super duktigt trubadur, gott sällskap och smarriga tilltugg och dryck och väldigt trevlig barpersonal:)
Vi hade det toppen trevligt, men igår fick man känna av precis hur trevligt det hade varit...vi var helt slut. Det blev varsin pizza framför TVn igår kväll, mer än så fanns det inte ork till.

Men idag mår jag bättre, men en släng av måndags-känsla hänger ändå över mig...

...på återseende!

v.42



Inte en enda hårprodukt kan hålla mitt hår rakt en dag som denna.
Det är så himla fuktigt ute så egentligen är det inte lönt att lägga manken till och platta håret. Men va f'n, man vill väl vara lite fin. Igår var det födelsedag och idag är det festliga-fredag:)
Men så fort du kommer utanför dörren så krullar håret upp sig. Attans...
Fick en fön i födelsedagspresent av mamma igår. Den invigdes idag, men...till vilken nytta.
Så veckans iländare är alltså...

v.42: Fuktigt väder vs. nordiskt platttångan hår. Bad combo... 

Dagen efter.

Gårdagen var kanoners.
Mysig fika hemma hos oss, tyvärr jobbade D så han missade hela galejet. Dock kunde han smita tidigare från jobbet så vi fick lite kväll kvar tillsammans.
Jag testade att baka en vit kladdkaka igår, men jag vet inte om jag är riktigt nöjd. Men det blir väl så när det är första gången man bakar något. Lite kul med något annat än bara vanlig kladdkaka.
Hittade ett jätte bra, smidigt och enkelt, recept.
Kommer definitivt testa den igen, och hoppas att jag lycka bättre då:)

Vill Tacka alla min nära och kära som grattat mig på min födelsedag!
Ni är allt för mig!



...en riktig kaloribomb, men vad fasen, man fyller ju bara en gång om året;)

Vad är det för en dag...

...nej det är ingen vanlig dag för det är Jennys födelsedag, Hurra hurra hurra!
Något egenkärt kanske, men jag älskar att fylla år. Det spelar inte så stor roll vad jag gör egentligen jag bara fylls av måbra-känslor automatiskt.
Idag vaknade jag en halvtimme innan klockan ringde och jag bara log. Kände efter hur bra humör jag var på, bäddade in mig i flufftäcket,
fick en grattis puss av älskling♥ och somnade om.
Kan en dag börja bättre?
Självklart hade man kanske velat varit ledig, men man har ju trots allt ett jobb att sköta. Det är ju skönt att jag inte jobbar kväll i alla fall:)

Så i kväll kommer La Familia och smaskar kladdkaka med oss. Myspys!
Jag längtar tills klockan slår fyra och jag får gå hem och börja med hushålls bestyren:)

Ha en fantasktisk dag!
För  det ska jag ha!

Uppe med tuppen...

Godmorgon godmorgon hör fåglar sjunga glatt, god morgon god morgon i kör...

Idag är jag helt klart piggare än igår.
Rent av lite uppåt:)
Det kan ju i och för sig bero på att jag sovit gott och vaknar i en nystädad lägenhet. Det är underbart.
Kom hem igår efter jobbet och kände mig helt slut men högg tag i det som behövde göras direkt. Diska, vika tvätt och damsuga, riktiga husmors-sysslor.
Sen bjöd min kära man på en smarrig middag. Mmm...
Äkta husmanskost, potatis och köttbullar. Men istället för brunsås en supergod champinjonsås:)

I eftermiddag är det dax för den traditionella tisdagsfikan. En tradition som ett tag var på väg att rinna ut i sanden, men nu har vi tagit oss i kragen. Det är så himla gött att bara få sitta och prata och dricka chailatte. Livets små guld korn:)
Myspys...
Det blir mycket fika denna vecka, men jag ska absolut inte klaga.
Imorgon fika med kusin Em och på torsdag fyller jag år så då kommer familjen hem till oss.
Undra vad jag ska bjuda på för smarrigt då?


Äntligen måndag!

Som alltid annars känns det härligt att det är måndag. Att man får avsluta ännu en påfrestande ledighelg...
Jag så himla gärna legat kvar i sängen ett par timmar till. Eller varför inte hela dagen.
Trött, trött, trött....




Hur som helst har helgen varit toppen.
Fredagsmys hemma hos mamma.
Och lördag tillbringades först hemma hos Ds farmor och farfar för att fira farmors födelsedag. Smarrig smörgåstårta. Mums! Smörgåstårta borde man äta oftare:)
Sen var det bara att skynda hem för att förbereda kalas hemma hos oss.
Jag hade verkligen en kanon kväll, tack alla ni som kom. Ni förgyllde min kväll!


Nu måste jag återgå till arbetet. Jag kom precis tillbaka från ett litet gästspel på ICA Maxi. Toppen roligt att komma tillbaka och jobba lite tillsammans med mina gamla vänner.
Man kan lugnt säga att det mesta var sig likt. Kul att vara tillbaka, men jag känner definitivt att det var rätt beslut att byta arbetsplats. Klart att man ibland längtar tillbaka, men som sagt...ombyte förnöjer.

Back to work...

Trevlig helg!

Nu tänker jag göra helg och gå hem från jobbet!
Hoppas att ni alla får en toppen helg!
Love♥ Jenny:)

v.41



Hela veckan har ni hör mig klaga och gnälla över att min mobil inte fungerat. Konstigt att man låtit sig bli så beroenda av sin telefon. Knappt att man går utanför dörren utan att ta den med sig. För "gud förbjude" om man skulle cykla omkull, låsa sig ute eller gå vilse och du inte har din telefon att meddela omgivningen dig med.
När jag var liten så hade inte gemenemann mobiltelefon. Det lyckliga få som hade det hade fått den genom arbetet eller var smårika och hade det som en lyxig accesoar.
Då var det inget problem att man inte kunde ringa vem man ville när som helst.
Jag kommer ihåg när jag skulle möta min bästis Fridha utanför H&m en efter middag och hon dök inte upp. Hon hade blivit sjuk och kunde inte komma och där stod jag och väntade. När jag hade väntat enligt mig tillräckligt länge åkte jag hem.
No hard feelings, sånt händer, tänkte jag.
Men i det läget hade det kanske varit bra med en mobil.
Men i sanningens namn kanske man borde vara glad att mobilen inte fungerar ibland, kanske skulle man införa en mobilfri-dag i veckan?
Visst har det varit jobbigt när man behövt ringa, men det har samtidigt varit lugnt och skönt att ingen ringt:)

v 42: USIM-kortet ur funktion. Bland det värsta som kan drabba dig.

Freitag!

Fredag igen:)
Härligt, efterlängtat och snabbt inpå!
Fattar inte hur sjukt fort en vecka går, men det är väl som man brukar säga...att tiden går fort när man har roligt.
Trivs riktigt bra på jobbet trots att jag den senaste veckan varit sjukt trött på morgonen. Jag har försovit mig en dag resten av dagarna har jag fått stressa ihjäl mig. Ändå då har jag gått och lagt mig vid nio varje kväll. Jag fattar inte, borde vara pigg som en lärka;)
Hur som helst så är det ju fredag nu och ledig helg väntar.
Ikväll ska jag hem till mamma och käka middag och spela kort. Mysigt♥
Och imorgon är det kalas, jag fyller ju faktiskt 25:)
Huvvaligen
(farmors uttryck...) så gammal jag börjar bli.
Försöker tänka age is just a number men det är inte det lättaste.
Men jag tror faktiskt att jag hade mer åldersnojja när jag fyllde 18 for no reason at all, som jag ser det nu.
Så hela den här ålderskris-grejen kanske börjar att ebba ut och när jag fyller trettio kommer jag inte ens att bry mig. I hope:)



Så välkommen helgen får man väl kanske säga;)

Höstkänslor...

Konstig längtan till franska landsbygden...


Vet inte varför men jag får en stark längtan till att strosa runt bland gamla stenhus.
Luften är lätt och krispig och doftar murknalöv, gräs och höst.
Allt är lugnt och stilla.
Efter en lång promenad och man är lite små frusen går man in och tänder en brasa och tar ett glas vin från den lokala vingården.
Härligt!:)

Den har känslan har jag nästa varje höst.
Tror att jag började känna så när jag var fjorton och skulle konfirmeras.
Mycket hände just då i mitt liv och det mesta kändes väl lite upp och ner så jag beslutade mig att följa med kyrkan till Taize. Det var nog inte bara därför, jag hade nog aldrig följt med om inte Petra också hade åkt:)
 Jag kan inte påstå att jag varken var, är eller kommer att bli religiös. Jag skulle nog mer kalla mig spirituell. 
Men på något sätt fann jag någon form av lugn inom mig när jag var där.
Gudtjänsterna i klostret var väldigt rogivande, men resten av tiden där var inte så rafflande direkt.
Bibelstudier har väl inte riktigt varit min grej;)
Jag uppskattade mer de dagar vi gav oss ut på egen hand och strosade runt i närliggande byar och i parkerna på området. Fotade, pratade och bara mådde bra. I Liked it!

Vet inte vad jag ville med det här inlägget. Ville nog bara få någon form av klarhet i min kärlek till ♥hösten som för många är totalt oförklarlig... Och jag tror den fick sin definition i Frankrike...

Ja ja på återseende!
So long!♥





Halleluja!

Änglarnasjungerochalltärsåunderbart!!!
M O B I L E N  F U N G E R A R!


Hungrig!

Det knorrar i min magen, och jag kan inte sluta tänka på min smarriga matlåda jag har med mig idag. Mmm!
En och en halv timme till lunch...känns oerhört långbort. Speciellt med tanke på att det bara blev en banan och en kopp te till frulle.
Knorr knorr...

Well, ringde min kära mobil operatör idag. Igen.
Tre dagar har gått och inget har hänt, fortfarande en mobilfrizon i min handväska... Det känns inget kul alls:(
Men tydligen kunde tjejen jag pratade med idag fixa ett nytt sim-kort som jag kunde hämta ut direkt från butiken. Idag (!).
Han som jag pratade med i måndags lät bara allmänt förvirrad och "råkade" lägga på i örat på mig. Hmm...han kanske hade en dålig dag på jobbet. Han hade kanske kunnat fixa detta redan i måndags?

Ja ja, det spelar inget roll nu. Det kommer ju att fixa sig idag. Hurra!

D skulle fixa internet idag också så då kommer jag verkligen vara updated i fortsättningen;)
Det ska bli gött, troligtvis blir det ett gäng extra kanaler till TVn också. Vintern är räddad!


V-vik & mobilbrist

En snabbkik in på kontoret, bloggen och mejlen nu på morgonen. Idag bär det av till Västervik, roligt!
Kul att göra något annat en dag:)

Idag ska jag även masa mig ner till gymet eller Rydsspåret. Känner mig ganska trött och det brukar vara den bästa medicinen.
Försov mig i morse, skit trist. Man blir precis snurrig men jag tror att jag är i fas nu i alla fall.

Mobilen är fortfarande urfunktion:(
Trist!




Ciao!

Mobilen ur funktion!

Vad trött jag blir!
Skit också!
Det är konstigt vad man kan bli beroende av en mobiltelefon, känns som man är helt avskärmad från omvärlden.
Pratade med Tre precis och förhoppningsvis kommer mobilen att vara igång igen inom ett par dagar...Håll tummarna!
Men ni kan ju nå mig på andra sätt:)

Hoppas att den hoppar igång NU!


Grattis...



...på födelsedagen älskling!

Idag fyller D år och jag hoppas att han får en toppen dag idag. Måndag och allt:)  
Firandet gick av stapeln redan i helgen, Kalas både fredag och lördag. Jag har verkligen haft en kanon helg.
Fullt ös . På fredagen var det kalas hos Ds föräldrar, lördag hela tjocka släkten på besök i vår lilla lägenhet för födelsedags-galej och lördag kväll bar det av till Motala för att fira Maria som fyllt 25!
Så himla härlig helg!
Men man blir skapligt mör efter att ha hållit igång en hel helg. Men det är det klart värt.
Igår gjorde vi dock inte många knop...
Bond-films maraton och snask och pizza hela dagen!
Det var inte långa stunder som jag lämnade soffan:)
Men vad spelar det för roll
Söndag= vilodag;)

Storhandla

Ägnade gårdagskvällen åt att handla mat på Ica Maxi. Normalt sett brukar det vara inspirerande att handla speciellt om man ska bjuda hem nära och kära på något gott. Men igår blev det sent och vi kände oss sega.
Men men, nu är det gjort och förhoppningsvis blev det bra:)
Hann även med att baka en tårtbotten innan jag gick och la mig. Puh!

Bytte även ut många av både basvarorna och småplocket mot ekologiska alternativ. Blev lite dyrare än det brukar, men det var ju väntat.
 Tummen upp i alla fall för ICAs breda eko-sortiment!


Förr var vi alla blonda...



...nu är det bara jag kvar.
Var hos frissan igår. Spontant.
Det har aldrig tridigare slutat lyckligt. Oftast kortklippt och det senaste med tårar och stamp-i-golv som följd. Men jag antar att man vuxit upp när man inser vad det är man egentligen vill ha och inte faller för en snygg bild.
Jag har i skrivande stund fortfarande långt hår, dock lite tilltuffat och en rejäl bred lugg.
That's me:)

       
...detta är ett av de bästa korten som finns

RIP

I fredags hände det ofattbara...
Jag råkade, av misstag och ren ilska, döda mina älskade svarta sövlar.
Hade tänkt lämna dem till skomakaren för att klacka om, de var verkligen mina favoriter...
men efter att ha stressat ner till stan arg som ett bi (...!) och tillbaka hem igen så satt stöveln som gjuten.
Jag, arg som jag var, slet av mig skon med våld.
Följden blev att fodret sprack...hela vägen runt.
Man kan säga att de dog av internal damages.
Så nu finns de inte mer:(

Men det finns så klart nya kandidater på min lista, så klart...




De känns helt ok, vi får se vad jag kommer hem med i eftermiddag:)

Men fan vad trist det är att blogga när jag inte har internet hemma och kan lägga upp vilka bilder jag vill.
Har massor roliga pics från senaste tiden...
Svampplockning, blåbärsplockning, fest i Falerum, traktorsutslällning med mera...
Ha ha! Ja ni hör ju vilket rafflande liv jag lever. Och nej, jag är ingen bondunge...;)

Regn, Sol och Ris



Idag regnar det förfullt. Och det verkar inte avta.
Igår var det stora shopping dagen så nu är det så fin fint hemma, så det gör absolut ingenting att man måste vara inne idag. Nya gardiner, björkved till öppnaspisen och lite annat lullull inhandlades:)
Åh vad jag vill hem och bara vara. Kanske att jag plockar fram mina målargrejer?
Det är bra för själen och det var längesedan jag målade.
Eller så får det kanske bli myskväll♥ hemma med film och moff?

Smarrig lunch idag, vegetarisk wok från Sol&Ris, den är så himla god.
Mumma:)

                                                                                                         

RSS 2.0
Test